青椒肉絲のレシピ
青椒肉絲
Green pepper and pork stir fry
2人分
材料
豚肉・200g
ピーマン・3玉
たけのこ・お好み
ニンニク・1かけ分
胡麻油(圧搾)・適量
オイスターソース・大さじ1
砂糖・大さじ1
塩・適量
醤油適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
片栗粉・少々
エキサイティングカリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・大さじ1
Step1
ピーマンと筍は細切り
ニンニクはみじん切り
豚肉は、片栗粉と塩と醤油と本みりんでもみ込んでおく。
片栗粉は水で溶いておく
Step2
フライパンを熱し、
豚肉を加え表面だけ両面焼き、
取り出す。
ニンニクと筍とピーマンを炒める
Step3
塩とオイスターソースと醤油と砂糖と水を入れ、
水が温まったら豚肉を入れ、火をとおす。
最後に水溶き片栗粉を回しれ、さっと混ぜとろみを出せば
完成。
お好みでスペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイスをかければ、
新たな食欲の扉が開きます。
米に合う中華料理は断然青椒肉絲です。
春の筍の季節には新鮮な筍で
青椒肉絲を無性に食べたくなります。
さらにそこにスパイスミックスがが加わると
食欲Maxです。
Green pepper and pork stir fry
Serves 2
Ingredients
Pork: 200g
Green peppers: 3
Bamboo shoots: to taste
Garlic: 1 clove
Sesame oil (pressed): appropriate amount
Oyster sauce: 1 tablespoon
Sugar: 1 tablespoon
Salt: appropriate amount
Soy sauce: appropriate amount
Hon mirin: appropriate amount (Hon mirin alone will make the dish more delicious.)
Potato starch: a little
Exciting curry spice or
Special green spice: 1 tablespoon
Step 1
Slice the green peppers and bamboo shoots into thin strips. Finely chop the garlic.
Rub the pork with potato starch, salt, soy sauce, and hon mirin.
Dissolve the potato starch in water.
Step 2
Heat a frying pan,
add the pork, and fry both sides only on the surface,
and remove.
Fry the garlic, bamboo shoots and green peppers.
Step 3
Add salt, oyster sauce, soy sauce, sugar and water.
When the water is hot, add the pork and heat through.
Finally, stir in the water-dissolved potato starch and mix quickly to thicken.
Finished.
Add Special Green Spice or Exciting Curry Spice to taste and open the door to a new appetite.
The Chinese dish that goes best with rice is definitely green pepper and pork.
In the spring bamboo shoot season, you'll want to eat green pepper and pork with fresh bamboo shoots.
Adding a spice mix to it will maximize your appetite.