オクラとスイスチャードの冷製そのぎ茶そうめん
オクラとスイスチャードの
冷製そのぎ茶そうめん
冷製そのぎ茶そうめん
Cold sonogi tea somen noodles with okra and Swiss chard
2人分
材料
鶏ひき肉・200g
スイスチャード・半束(ほうれん草でも可)
塩トマト・一玉(トマトでも可)
オクラ・10本
ニンニク・2かけら
そのぎ茶麺(うどんやそうめんでも可)・適量
胡麻油(圧搾)・適量
塩・適量
タマリンドペースト・小さじ1(酢でも可酢の場合大さじ3)
えびつゆ(醤油でも可)・適量
ナンプラー・適量(醤油でも可)
レモン汁・大さじ1
スペシャルグリーンスパイス・お好み
Step1
湯を沸かし、そのぎ茶麺を茹でて洗い、
ザルにあげ、氷でしめる。
レモン汁と胡麻油で和えておく
オクラは輪切り、
塩トマトとスイスチャードはざく切り
ニンニクはみじん切り
Step2
フライパンを熱し、ごま油をひき
ひき肉とトマトとオクラとニンニクと
タマリンドペーストとスペシャルグリーンスパイスを
さっと炒める。
えびつゆとナンプラーと塩を入れ混ぜ、冷やす。
Step3
そのぎ茶麺を皿にのせ、
ステップ2をかければ出来上がり。
ねばねばシャキシャキ。
さわかな刺激は夏の定番になる
スパイスは偉大
Serves 2
Ingredients
200g ground chicken
Half a bunch of Swiss chard (spinach can also be used)
One salted tomato (tomato can also be used)
10 okra
2 cloves of garlic
Sonogi tea noodles (udon or somen can also be used)
Sesame oil (pressed) to taste
Salt to taste
1 teaspoon tamarind paste (vinegar can also be used, 3 tablespoons if vinegar is used)
Shrimp soup (soy sauce can also be used) to taste
Nam pla to taste (soy sauce can also be used)
1 tablespoon lemon juice
Special green spice to taste
Step 1
Boil water, boil the sonogi tea noodles, wash them,
drain in a colander, and cool with ice.
Toss with lemon juice and sesame oil.
Slice the okra, roughly chop the salted tomatoes and Swiss chard, and finely chop the garlic.
Step 2
Heat a frying pan, add sesame oil, and stir-fry the minced meat, tomatoes, okra, garlic, tamarind paste, and special green spices.
Mix in the shrimp sauce, fish sauce, and salt, and cool.
Step 3
Place the sonogi tea noodles on a plate, pour over Step 2, and it's done.
Sticky and crunchy.
The refreshing kick will be a summer staple.
Spices are great.