スパイスの保存と瓶への移しかえ方についてexciting meals


 スパイスの保存と瓶への移しかえ方について

⚫︎賞味期限は6ヶ月です。(詳しくは食品表示に記載)

パウダースパイスは、
打ち砕かれ、すり潰さているものだから、
色々なものが失われる前に、3ヶ月ほどで使い切る。

それがお客様とスパイス双方に素敵だと思いませんか?
だから20gパック。
(パウチにしたので、送料を抑えられます。)


袋を開けると保存性に優れるアルミパウチに
スパイスが入っています。
このままでも使えますが、
密封瓶に移しかえると使いやすいです。

ガラス瓶やプラスチックがありますが、スパイスの変質を抑えるため、
「ガラス瓶」がおすすめです。

スクリュー式の密封できる蓋付きのものを選んでください。
(パッキン付きがなお良いです。)
写真のものは100均で買えるものです。
「スリムさ」をとるか「携帯性」をとるか
「スプーンが入る形状と出し入れのしやすか」をとるか?
で分かれます。


形状別に実際に20gを入れると画像のようになります。

パウチの中に入っている3種類のスパイスの画像です。

exciting curry spiceは量がわかりやすいように
コーヒー豆を置いて写真をとっています。
(実際にはコーヒー豆は入っていません)
oriental sugar spice



Special Green spice

画像のようにパウチから移しかえられます。
口の広い瓶ならば、ロートを使わず入れられます。

口が細めの瓶は画像のようにロートを使うと便利です。


※時間の経過により、少し玉になるため、
使用ごとによく振ってからお召し上がりください。

塩の粒が大きいため画像のような塩胡椒用の瓶の
プラスチックがあると
塩の粒などがうまく出ないため味が変わってしまいます。
(通常の塩胡椒用の瓶では塩が出てきません)


そのためプラスチック部分がない容器か、
プラスチックを画像のように外してお使いください。

スパイスの保存について

各スパイスの効能は薬事法景品表示法があるため
書くことができませんが、スパイスには虫が嫌う成分が
含まれていますので、そこまで
神経質にならなくてもいいと思います。(言い切ってはいけないので)
(効能については調べてみてください。)

スパイスは高温空気湿気弱いです。
保存の際は、コンロの火から離れた風通しのいい
光の当たらない棚引き出し
遮光できる布をかけたワゴンなどがおすすめです。

うちでは漆喰を塗り、調湿用の炭を敷き詰めた
専用の棚で保存しています。
配合前のスパイスはこの専用の棚に密封できる瓶で入れ、
遮光フィルムを貼り風通しよく、出し入れの際以外は
光の当たらない環境で保存しています。

家で自分たちで使うパウダーやホールスパイスは
小分けの瓶で同じく炭を置き戸棚の上に
密封できる瓶で保存しています。

冷凍などをしますと、解凍の際に風味が変わりますので、
あまりお勧めできません。
同じ理由で冷蔵庫もあまりお勧めできません。

粉ダニが気になる方は
少し風味は落ちることと
室温との温度差で結露が生じ
ダマやカビが発生する場合があることを
ご了承いただければ、
冷蔵保存でもお早めに使い切れれば大丈夫です。


粉ダニは高温多湿の環境を好みますので、
コンロの火から遠く、直射日光が当たらず、
高温にならず、風通しのいい
湿気の少ないところでの保存が適しています。



*This is for explanation purposes only, so please do not add it to your cart.

*Due to the structure, the website below is easier to read, so please take a look.

How to store spices and transfer them to jars

⚫︎The expiration date is 6 months. (For details, see the food label.)

Since powdered spices are crushed and ground,
use them up within about 3 months before they are lost.

Don't you think that's great for both the customer and the spices?

That's why we have 20g packs.

(Since we made them into pouches, we can reduce shipping costs.)

When you open the bag, you'll find the spices in an aluminum pouch that has excellent preservative properties.

You can use them as they are, but it's easier to use if you transfer them to a sealed jar.

There are glass and plastic jars, but we recommend a glass jar to prevent the spices from deteriorating.

Choose one with a screw-type, airtight lid.

(It's even better if it has a gasket.)

The one in the photo can be purchased at a 100 yen shop.
Do you want slimness or portability?

Do you want a shape that can fit a spoon and is easy to take in and out?

The picture shows the actual 20g of each shape.

The picture shows the three types of spices in the pouch.

The photo of exciting curry spice was taken with coffee beans placed on it so that the amount can be seen clearly.

(There are no coffee beans in the pouch)

oriental sugar spice

Special Green spice

You can transfer it from the pouch as shown in the picture.

If you use a bottle with a wide mouth, you can put it in without using a funnel.

For bottles with narrow mouths, it is convenient to use a funnel as shown in the picture.

*As the salt will form small balls over time,
shake well before using.

*The salt grains are large, so if you use plastic salt and pepper bottles like the one in the picture, the salt grains will not come out properly and the taste will change.
(Normal salt and pepper jars will not dispense salt.)

Therefore, please use containers without plastic parts or remove the plastic as shown in the image.

Storing spices

Because of the Pharmaceutical Affairs Law and the Act on Specified Commercial Transactions and Trademarks, I cannot write about the efficacy of each spice, but spices contain ingredients that insects dislike, so I don't think you need to be too nervous about it. (Because I can't say it for certain)

(Please research the efficacy.)

Spices are sensitive to light, high temperatures, air, and humidity.

When storing, we recommend a shelf or drawer away from the stove that is well ventilated and out of the light, or a cart covered with a light-blocking cloth.

At home, we store them on a special shelf that is covered with plaster and covered with charcoal for humidity control.

The spices before mixing are stored in sealable jars on this special shelf, covered with light-blocking film, and stored in a well-ventilated environment that is out of the light except when taking them in and out.

At home, we store powders and whole spices that we use ourselves in small jars that can be sealed on top of a cupboard with charcoal on top.

Freezing them is not recommended as the flavor changes when thawed.
For the same reason, storing them in the refrigerator is also not recommended.

If you are concerned about powder mites, you can store them in the refrigerator as long as you use them up quickly, as long as you understand that the flavor will be slightly reduced and that the temperature difference with room temperature may cause condensation, which may lead to clumps and mold.

Powder mites prefer hot and humid environments, so it is best to store them in a place that is far from the stove, out of direct sunlight, does not get hot, and is well-ventilated and has low humidity.

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