本格キーマカリーのレシピ
Authentic keema curry recipe
2,3人分
材料
ひき肉(200g)
玉ねぎ・一玉
トマト・1玉
生姜・一かけ分
にんにく・一かけ分
椎茸・3個
青唐辛子・3本
マスタードシードオイル(他のオイルでも可)・適量
塩・適量
醤油・適量
豆乳40ml
水・200ml
カシューナッツ・30g
ケチャップ・小さじ1
シナモン・ひとかけら
クローブ・5粒
カルダモンホール・5粒
コリアンダーパウダー・大さじ1
ターメリックパウダー・小さじ1/2
カイエンパウダー・小さじ1/4
カリースパイスorスペシャルグリーンスパイス・小さじ1
Step1
カシューナッツを2.,3分茹でて、
豆乳とともに
フードプロセッサーでペーストにする。
Step2
玉ねぎと青唐辛子とにんにくと
椎茸と生姜はみじん切り、
トマトはざく切りにする。
Step3
フライパンに油をひき、カルダモンと
シナモンとクローブをいれ、
カルダモンが膨らむまで熱する。
次に玉ねぎを入れ、中火で炒め,
色が変わり、しんなりしたら
にんにく、椎茸、生姜が香りが立つまで炒める。
次にトマトを入れ、ペーストになるまで炒める。
最後にケチャップを入れて、さっと炒める。
Step4
火を弱めて、塩と醤油とパウダー類全てと
カリースパイスorスペシャルグリーンスパイスを入れて、
30秒ほど香りが立つまで炒める。(焦がさないように!)
Step5
ひき肉とステップ1を入れ、馴染ませるように炒めて、
水を入れて、一煮立ちさせて、蓋をし、
弱火で10分煮る。
塩で味を整え完成。
ホールスパイスとミックススパイスを使えば、
完璧なる異常に美味い本当のキーマーカリーができます。
一度作ればやみつき。
Serves 2-3
Ingredients
Minced meat (200g)
1 onion
1 tomato
1 clove ginger
1 clove garlic
3 shiitake mushrooms
3 green chillies
Mustard seed oil (or other oils)
Salt
Soy sauce
40ml soy milk
200ml water
30g cashew nuts
1 teaspoon ketchup
1 piece cinnamon
5 cloves
5 whole cardamoms
1 tablespoon coriander powder
1/2 teaspoon turmeric powder
1/4 teaspoon cayenne powder
1 teaspoon curry spice or special green spice
Step 1
Boil the cashew nuts for 2-3 minutes and process them into a paste in a food processor with the soy milk.
Step 2
Finely chop the onion, green chili pepper, garlic, shiitake mushrooms and ginger, and roughly chop the tomatoes.
Step 3
Add oil to a frying pan, add cardamom, cinnamon and cloves, and heat until the cardamom swells.
Next, add the onion and fry over medium heat.
When it changes color and becomes soft, fry the garlic, shiitake mushrooms and ginger until they become fragrant.
Next, add the tomatoes and fry until they become a paste.
Finally, add the ketchup and stir fry briefly.
Step 4
Turn down the heat and add salt, soy sauce, all the powders, and curry spices or special green spices.
Fry for about 30 seconds until fragrant. (Be careful not to burn!)
Step 5
Add the minced meat and step 1, stir fry until well combined, add water, bring to a boil, cover, and simmer over low heat for 10 minutes.
Season with salt and it's done.
Using whole spices and mixed spices,
you can make the perfect, incredibly delicious, true keema curry.
Once you make it, you'll be hooked.