親子丼にカリースパイス
親子丼にカリースパイス
Oyakodon with Curry Spice
2人分
材料
鶏肉・250g
玉ねぎ・1玉
白菜・3枚
胡麻油(圧搾)・適量
塩・適量
醤油・適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
水・ヒタヒタになるくらい
片栗粉・適量
スペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
鳥肉は袋に片栗粉、醤油、塩、本みりんを入れもみ込んでおく
玉ねぎは薄切り、
白菜は手でちぎる
Step2
フライパンを熱し、ごま油で鶏肉の表面を両面焼き、
取り出す。(中まで火は通さない)
同じフライパンに玉ねぎが香ばしくなるまで炒め、
白菜もさっと炒める。
Step3
水を入れ、醤油と塩と本みりんを入れる。
水が温まったら、鶏肉を入れ、弱火で蓋をして
40分煮れば出来上がり。
スペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイスを
かけながら食べてください。
いつものシンプルな親子丼に
白菜の旨みを追加しました。
和食にもスペシャルグリーンスパイスや
エキサイティングカリースパイスはとても
相性がいいので試してみてください。
2 servings
Ingredients
Chicken: 250g
Onion: 1
Chinese cabbage: 3 leaves
Sesame oil (pressed): appropriate amount
Salt: appropriate amount
Soy sauce: appropriate amount
Hon mirin: appropriate amount (just using hon mirin will make the dish tastier)
Water: enough to cover
Potato starch: appropriate amount
Special green spice or
Exciting curry spice: as desired
Step 1
Put potato starch, soy sauce, salt, and hon mirin in a bag and rub the chicken.
Slice the onion thinly and tear the Chinese cabbage by hand.
Step 2
Heat a frying pan and fry the pork on both sides in sesame oil, then remove. (Do not cook through)
In the same frying pan, fry the onion until fragrant, and quickly fry the Chinese cabbage.
Step 3
Add water, soy sauce, salt, and hon mirin.
Once the water is hot, add the chicken, cover and simmer over low heat for 40 minutes.
Serve with Special Green Spice or Exciting Curry Spice.
This adds the delicious flavor of Chinese cabbage to a simple oyakodon.
Special Green Spice and Exciting Curry Spice go very well with Japanese food, so give them a try.