ゴーヤと挽肉のヨーグルト炒めのレシピ
ゴーヤと挽肉のヨーグルト炒め
Yogurt Stir-fried Bitter Melon and Minced Meat
2人分
材料
挽肉・200g
キャベツ1/5玉
ゴーヤ・1本
ニンニク・2かけ分
マスタードシードオイル(他の油でも可)・適量
フェヌグリークシード小さじ1/2
クミンシード小さじ1/2
コリアンダーパウダー・大さじ1
ターメリックパウダー・小さじ1/2
ヨーグルト・200g
塩・適量
醤油・適量
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
ゴーヤはワタをとり、1cmだいに切る
キャベツはざく切り
ニンニクはみじん切りにする。
Step2
フライパンを熱し、オイルを入れ、
クミンシードとフェヌグリークシードを熱し、
Step3
ゴーヤを炒めて少しの水と炒め煮する
水分が飛んだら
ニンニクとキャベツを炒め
ひき肉を炒める
Step4
ターメリックパウダーと
エキサイティングカリースパイスをさっと炒め、
醤油と塩とヨーグルトを加え
ヨーグルトが分離しないように
さっと炒めて完成。
醤油と塩とヨーグルトを加え
ヨーグルトが分離しないように
さっと炒めて完成。
さっぱりヨーグルトに
ゴーヤとフェヌグリークの苦味
そこにカリーが加われば、暑い日にぴったりな
夏バテした体に染みる旨さの炒め物に
Serves 2
Ingredients
200g Minced Meat
1/5 Head Cabbage
1 Bitter Melon
2 Garlic Cloves
Mustard Seed Oil (or other oils) to taste
1/2 Teaspoon Fenugreek Seeds
1/2 Teaspoon Cumin Seeds
1 Tablespoon Coriander Powder
1/2 Teaspoon Turmeric Powder
200g Yogurt
Salt to taste
Soy Sauce to taste
Exciting Curry Spices to taste
Step 1
Peel the bitter melon and cut into 1cm chunks.
Roughly chop the cabbage.
Finely chop the garlic.
Step 2
Heat a frying pan, add oil,
and heat the cumin seeds and fenugreek seeds.
Step 3
Stir-fry the bitter melon and add a little water.
Once the water has evaporated,
stir-fry the garlic and cabbage, then stir-fry the minced meat.
Step 4
Quickly stir-fry the turmeric powder and exciting curry spices.
Add soy sauce, salt, and yogurt.
Stir-fry briefly, being careful not to separate the yogurt.
The refreshing yogurt, the bitterness of bitter melon and fenugreek, and the addition of curry make for a delicious stir-fry perfect for a hot day,
soothing your body after a summer's fatigue.