カリー担々麺のレシピ
カリー担々麺
Curry Dandan Noodles Recipe
2人分
材料
ひき肉・250g
空芯菜・1束
赤ピーマン・2個
玉ねぎ・1玉
ニンニク・2かけら
うどん(他の麺でも可)・適量
胡麻油(圧搾)・適量
塩・適量
豆板醤・適量
みそ・適量
醤油・適量
本みりん・適量
胡麻・大さじ3
卵黄・2個
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
湯を沸かし、うどんを茹でて洗い、
ザルにあげ、氷でしめる。
空芯菜と赤ピーマンはざく切り
玉ねぎはみじん切り
ニンニクは薄切り
Step2
フライパンに油をひき、玉ねぎとニンニクを
よく炒める
続いて胡麻とひき肉と赤ピーマンと
空芯菜をさっと炒める
Step3
みりんと豆板醤と味噌と醤油と
エキサイティングカリースパイスと塩をいれ
さっと炒める
Step4
うどんを皿にのせ、
ステップ3をかけ、卵黄を添えれ出来上がり。
汁なし濃厚担々麺にカリースパイスでいつもと違う
担々麺を楽しんでください。
Serves 2
Ingredients
250g Minced Meat
1 bunch Water Spinach
2 Red Bell Peppers
1 Onion
2 Cloves Garlic
Udon (or other noodles)
Sesame Oil (Pressed)
Salt
Chinese Chili Peppers
Miso
Soy Sauce
Mirin
3 Tablespoons Sesame Seeds
2 Egg Yolks
Exciting Curry Spices (to taste)
Step 1
Boil water, boil the udon noodles, rinse, then drain and chill over ice.
Roughly chop the water spinach and red bell pepper, finely chop the onion, and thinly slice the garlic.
Step 2
Add oil to a frying pan and stir-fry the onion and garlic.
Next, quickly stir-fry the water spinach with the sesame seeds, minced meat, and red bell pepper.
Step 3
Add mirin, chili bean paste, miso, soy sauce, exciting curry spices, and salt and stir-fry.
Step 4
Place the udon on a plate, pour the ingredients from Step 3 over it, garnish with an egg yolk, and serve.
Enjoy a unique take on these rich, dry dandan noodles with curry spices.