人参のポルヤリとつるむらさきスパイス炒めのレシピ
人参のポルヤリとつるむらさきスパイス炒め
Carrot poriyari and purple spice stir-fry
2,3人分
材料
ひき肉・100g
人参・5本
つるむらさき・1束
唐辛子・3本
ニンニク・3かけら
ココナッツロング・大さじ4
チャナダール・一掴み
マスタードシードオイル(ココナッツオイルでも可)適量
水・少々
塩・適量
ターメリックパウダー・小さじ1/2
チリパウダー・小さじ1/2
カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・適量
Step1
チャナダールハ4回以上よく洗う。
人参は千切り
ニンニクはみじん切り
唐辛子は・斜め切り
つるむらさきはざく切り
Step2
フライパンに油をひき、チャナダールと人参をよく炒める
しんなりしたら、ニンニクと
ココナッツロングを入れ炒める(焦げないように)
火を弱めて、カリースパイスとチリパウダーと
ターメリックを30秒ほど炒めて、
水を入れ、蓋をしてチャナダールに火が通るまで煮て、
塩で味を整えれば完成。
つるむらさきは、ひき肉を炒めた後
つるむらさきとスペシャルグリーンスパイスと塩で
さっと炒めて完成。
人参のポリヤルは副菜としても
カリーの添え物にしてもサンドウィッチの具材としても
なんでも合うので、たくさん作って保存しておくのがおすすめ
スパイスミックスを使えば、簡単に奥深い旨みを作れる
Serves 2-3
Ingredients
100g minced meat
5 carrots
1 bunch purple cucumber
3 chillies
3 cloves garlic
4 tablespoons long coconut
1 handful chana dal
Mustard seed oil (coconut oil can also be used)
A little water
Salt
1/2 teaspoon turmeric powder
1/2 teaspoon chilli powder
Curry spices or
Special green spices
Step 1
Wash the chana dal thoroughly at least four times.
Slice the carrots into thin strips. Mince the garlic. Slice the chili diagonally. Roughly chop the purslane.
Step 2
Add oil to a frying pan and fry the chana dal and carrots well. When they are soft, add the garlic and coconut long and fry (be careful not to burn them).
Turn down the heat and fry the curry spices, chili powder and turmeric for about 30 seconds.
Add water, cover and simmer until the chana dal is cooked through.
Add salt to taste and it's done.
After frying the minced meat, fry the purslane with the purslane, special green spices and salt.
Carrot poriyal can be used as a side dish, a curry garnish or a sandwich filling.
It goes well with anything, so it's recommended to make a lot and store it.
You can easily create a deep flavor by using a spice mix.