自家製マスタードとねばねば冷製カッペリーニのレシピ
自家製マスタードとねばねば
冷製カッペリーニ
Sticky cold capellini recipe with homemade mustard
2人分
材料
合い挽き肉・200g
ゴーヤ・1/2本
オクラ・10本
つるむらさき・1束
ニンニク・2かけら
カッペリーニ・適量
ココナッツオイル(コールドプレス)・適量
自家製粒マスタード(市販でも可)お好み
塩・適量
えびつゆ(醤油でも可)・適量
スペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
湯を沸かし、カッペリーニを茹でて
ザルにあげ、氷でしめる。
ココナッツオイルで和えておく
オクラは輪切り、
ゴーヤはワタをとり1cm幅ぐらいに切る
つるむらさきはサクぎり
ニンニクはみじん切り
Step2
フライパンを熱し、油をひきゴーヤを炒め、
少し水を入れ火を通す。
ひき肉とつるむらさきとニンニクとオクラを塩と
カリースパイスorとスペシャルグリーンスパイスを
さっと炒める。
えびつゆとナンプラーと塩を入れ混ぜ、冷やす。
Step3
カッペリーニを皿にのせ、
ステップ2と自家製粒マスタードをかければ出来上がり。
やっぱり粒マスタードは自家製に限る
つるむらさきとオクラがねばねばシャキシャキ。
ゴーヤの苦味とマスタードの辛味とスパイスが
新しい冷製パスタの扉を開く
2 servings
Ingredients
200g ground beef
1/2 bitter melon
10 okra
1 bunch purple cucumber
2 cloves garlic
Capellini (as needed)
Coconut oil (cold pressed)
Homemade mustard (store-bought can also be used)
Salt (as needed)
Shrimp sauce (soy sauce can also be used)
Special green spice or
Exciting curry spice (as needed)
Step 1
Boil water and boil the capellini
Drain in a colander and chill with ice.
Mix with coconut oil
Okra cut into rings
Develop the bitter melon and cut into 1cm pieces
Slice the purple cucumber
Finely chop the garlic
Step 2
Heat a frying pan, add oil and fry the bitter melon,
add a little water and cook.
Stir-fry the minced meat, ume, garlic, and okra with salt and curry spices or special green spices.
Mix the shrimp soup, fish sauce, and salt, and chill.
Step 3
Place the capellini on a plate, top with step 2 and the homemade grain mustard, and it's done.
Homemade grain mustard is the best after all.
The ume and okra are sticky and crunchy.
The bitterness of the bitter melon and the spiciness and spices of the mustard open the door to a new type of cold pasta.