緑豆とひき肉のカリー炒めのレシピ
緑豆とひき肉のカリー炒めのレシピ
Mung Bean and Minced Meat Curry Recipe
2人分
材料
ひき肉100g
緑豆(250g)
玉ねぎ・1/2玉
生姜・一かけ分
にんにく・一かけ分
赤唐辛子・3本
人参・1本
きゅうり・1本
マスタードシードオイル・(他の油でも可)
塩・適量
醤油・適量
カリースパイス
Step1
緑豆を煮る場合は、4、5回洗い
あくをとり、蓋をして40分ほど煮る。
(うちでは冷ましてから冷凍庫で保存しています。)
玉ねぎとにんにくと生姜とはみじん切り、
赤唐辛子とはざく切りにする。
人参は千切り
きゅうりは薄切り
Step2
フライパンに油をひき、
玉ねぎとニンニクと人参と生姜と赤唐辛子を
しんなりするまで炒める
次にひき肉ときゅうりをさっと炒める
Step3
最後にカリースパイスと緑豆、
塩と醤油を入れ、さっと炒めれば完成。
ひき肉なしで豆だけでも美味しいレシピです。
緑豆のボソボソ感ときゅうりと人参の
シャキシャキがうまい
Serves 2
Ingredients
100g minced meat
250g mung beans
1/2 onion
1 clove ginger
1 clove garlic
3 red chili peppers
1 carrot
1 cucumber
Mustard seed oil (or other oils)
Salt to taste
Soy sauce to taste
Curry spices
Step 1
If boiling the mung beans, wash them 4 or 5 times, skim off the scum, cover, and simmer for about 40 minutes.
(I cool them down and store them in the freezer.)
Finely chop the onion, garlic, and ginger, and roughly chop the red chili pepper.
Julienne the carrots. Thinly slice the cucumber.
Step 2
Add oil to a frying pan and sauté the onion, garlic, carrot, ginger, and red chili pepper until soft. Next, quickly stir-fry the ground meat and cucumber.
Step 3
Finally, add the curry spices, mung beans, salt, and soy sauce, and stir-fry briefly.
This recipe is delicious even without minced meat, using only beans.
The crunchiness of the mung beans and the crunchiness of the cucumber and carrot are delicious.