厚揚げカリートマト卵のレシピ
厚揚げカリートマト卵
Fried Tofu Curry with Tomato and Egg Recipe
2人分
材料
厚揚げ・1袋
玉ねぎ・1玉
トマト・1玉
キャベツ・1/5玉
ニンニク・2かけ分
卵・3個
ギー(バターでも可)・適量
塩・適量
醤油適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
キャベツととまとはざく切り
玉ねぎは薄切り、
ニンニクはみじん切りにする。
Step2
フライパンを熱し、ギーを入れ
玉ねぎとキャベツをよく炒める。
ニンニクもさっと炒め、
厚揚げとトマト入れ少し炒めたら、
カリースパイスと醤油と塩と卵を入れ
炒めれば完成。
卵多めでトマトのフレッシュさが残るくらいで
炒めるのがポイント。
カリースパイスがさらに食欲をそそる
カリースパイスがさらに食欲をそそる
Serves 2
Ingredients
1 bag of deep-fried tofu
1 onion
1 tomato
1/5 cabbage
2 cloves of garlic
3 eggs
Ghee (or butter)
Salt
Soy sauce
Hon mirin
(just using real mirin will make the dish tastier)
Exciting curry spices
Step 1
Roughly chop the cabbage and tomato
Thinly slice the onion
and finely chop the garlic.
Step 2
Heat a frying pan, add ghee
and stir fry the onion and cabbage well.
Fry the garlic lightly,
add the deep-fried tofu and tomato and stir fry a little,
then add the curry spices, soy sauce, salt and egg
and stir fry to finish.
The key is to use lots of eggs and stir fry until the tomatoes retain their freshness. The curry spices make it even more appetizing.