スイートチリカリーチーズ丼のレシピ
スイートチリカリーチーズ丼
Sweet Chili Curry Cheese Bowl Recipe
2人分
材料
ご飯・2膳
鳥肉・200g
玉ねぎ・一玉
キャベツ・1/4
島原ジャンボニンニク(ニンニクの場合2かけ)・半かけ分
椎茸・2個
スイートチリソース・お好み
チーズ・2枚
マスタードシードオイル・大さじ2
塩・適量
えびつゆ・小さじ1(醤油でも可)
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
キャベツはざく切り
ニンニクと玉ねぎは薄切り
Step2
フライパンを温め、オイルを入れ鶏肉の表面両面焼いて(中は生)
取り出す。
ニンニクを入れニンニクはカリッとなったら取り出す。
Step3
フライパンにキャベツと椎茸と玉ねぎを入れ、
水分が完全に飛ばす。
鶏肉とニンニクを戻し、塩とスイートチリソースと
えびつゆとカリースパイスをを入れ炒める。
Step4
ご飯をもりステップ3をのせ、チーズをち切り
のせれば、完成。
スイートチリソースとカリーの出合い。
チーズも合うんで思い立ったらすぐに作れる
丼です。
2 servings
Ingredients
2 bowls of rice
200g chicken
1 onion
1/4 cabbage
Half a clove of Shimabara jumbo garlic (2 cloves if using garlic)
2 shiitake mushrooms
Sweet chili sauce (to taste)
2 slices of cheese
2 tablespoons mustard seed oil
Salt (to taste)
1 teaspoon shrimp soup (soy sauce can also be used)
Exciting curry spices (to taste)
Step 1
Roughly chop the cabbage
Thinly slice the garlic and onion
Step 2
Heat a frying pan, add oil and fry the chicken on both sides (it will be raw inside)
and remove.
Add the garlic and remove when it becomes crispy.
Step 3
Put the cabbage, shiitake mushrooms and onions in the frying pan and allow the water to completely evaporate.
Return the chicken and garlic to the frying pan, add salt, sweet chili sauce, shrimp soup and curry spices and fry.
Step 4
Pile rice, put the rice from step 3 on top, and top with shredded cheese.
Sweet chili sauce and curry meet.
Cheese goes well with it, so it's a bowl you can make whenever you want.