オイルサーディンのオリエンタルチャーハンのレシピ
オイルサーディンのオリエンタルチャーハン
Oriental Fried Rice Recipe with Sardines in Oil
2人分
材料
ご飯2膳(タイ米やバスティマライスがオススメです。)
オイルサーディン・1缶
玉ねぎ・半玉
ピーマン・2個
ニンニク・2かけら
マスタードシードオイル(他のオイルでも可)・適量
塩・適量
醤油適量
ケチャップ・大さじ1
マヨネーズ・小さじ1
オリエンタルシュガースパイス・お好み
Step1
玉ねぎとニンニクはみじん切り
ピーマンは薄切りにする。
オイルサーディンのオイルは捨てる
Step2
油を引いて、玉ねぎとピーマンとニンニクを
しんなりするまで炒める。
オイルサーディンとケチャップと塩と
マヨネーズも炒める。
Step3
ご飯とオリエンタルシュガースパイスと醤油を
入れサッと炒めて完成です。
オイルサーディンの魚臭さはオリエンタルシュガースパイスを
入れることで全く気にならず、
旨みは濃厚でスプーンが止まらない旨さ。
Serves 2
Ingredients
2 bowls of rice (Thai rice or Bastim rice is recommended.)
1 can of sardines in oil
Half an onion
2 bell peppers
2 cloves of garlic
Mustard seed oil (or other oils can be used)
Salt to taste
Soy sauce to taste
1 tablespoon ketchup
1 teaspoon mayonnaise
Oriental sugar spice to taste
Step 1
Finely chop the onion and garlic. Thinly slice the bell pepper.
Discard the oil from the sardines.
Step 2
Add oil and sauté the onion, bell pepper, and garlic until soft.
Add the sardines, ketchup, salt, and mayonnaise.
Step 3
Add the rice, oriental sugar spice, and soy sauce and stir-fry briefly.
The fishy smell of the oil sardines is completely obscured by the addition of Oriental Sugar Spice,
and the rich flavor is so good you won't be able to stop eating.