カボチャマサラカリーのレシピ
カボチャマサラカリー
Pumpkin Masala Curry Recipe
2,3人分
材料
ひき肉(200g)
玉ねぎ・一玉
トマト・1玉
生姜・一かけ分
にんにく・一かけ分
マスタードシードオイル(他のオイルでも可)・適量
塩・適量
醤油・適量
牛乳・40ml
水・300ml
カシューナッツ・30g
ベイリーフ(なくても可)2枚
シナモン・ひとかけら
クローブ・5粒
カルダモンホール・5粒
コリアンダーパウダー・大さじ1
ターメリックパウダー・小さじ1/2
チリパウダー・小さじ1/2
パプリカパウダー(なくても可)・小さじ1
カリースパイスorスペシャルグリーンスパイス・小さじ1
Step1
カボチャはワタをとって一口大に切り、
カボチャを茹でておく
Step2
玉ねぎとにんにくと
生姜はみじん切り、
トマトはざく切りにする。
Step3
フライパンに油をひき、カルダモンと
ベイリーフとシナモンとクローブをいれ、
カルダモンが膨らむまで熱する。
次に玉ねぎを入れ、中火で炒め,
色が変わり、しんなりしたら
カシューナッツとにんにく、生姜が香りが立つまで炒める。
次にトマトを入れ、ペーストになるまで炒める。
Step4
火を弱めて、塩と醤油とパウダー類全てと
カリースパイスorスペシャルグリーンスパイスを入れて、
30秒ほど香りが立つまで炒める。(焦がさないように!)
Step5
ひき肉とステップ1を入れ、馴染ませるように炒めて、
かぼちゃと牛乳と水を入れて、
一煮立ちさせて、蓋をし、弱火で10分煮る。
塩で味を整え完成。
カボチャを入れればいつものカリーも
ホクホク甘くて旨いカリーになります。
辛さをなくせ辛いのが苦手でも最高に旨いカリーを
食べられます。
Serves 2-3
Ingredients
Minced meat (200g)
Onion: 1
Tomato: 1
Ginger: 1 clove
Garlic: 1 clove
Mustard seed oil (or other oils) - to taste
Salt: to taste
Soy sauce: to taste
Milk: 40ml
Water: 300ml
Cashew nuts: 30g
Bay leaves (optional) - 2
Cinnamon: 1 piece
Cloves: 5
Cardamom: 5 wholes:
Coriander powder: 1 tbsp
Turmeric powder: 1/2 tsp
Chili powder: 1 tsp
Paprika powder (optional) - 1 tsp
Curry spice or special green spice: 1 tsp
Step 1
Peel the pumpkin and cut it into bite-sized pieces.
Boil the pumpkin.
Step 2
Chop the onion, garlic, and ginger, and roughly chop the tomato.
Step3
Add oil to a frying pan, add cardamom, bay leaves, cinnamon and cloves, and heat until the cardamom swells.
Next, add the onions and fry over medium heat.
When they change color and become soft, add the cashew nuts, garlic and ginger and fry until they become fragrant.
Next, add the tomatoes and fry until they become a paste.
Step4
Turn down the heat and add salt, soy sauce, all the powders and curry spices or special green spices, and fry for about 30 seconds until they become fragrant. (Be careful not to burn!)
Step5
Add the minced meat and Step 1, fry until well combined, then add the pumpkin, milk and water, bring to a boil, cover and simmer over low heat for 10 minutes.
Add salt to taste and it's done.
Adding pumpkin will turn your regular curry into a fluffy, sweet and delicious curry. It eliminates the spiciness so