白いチキンカリーのレシピ
白いチキンカリー
Recipe for White Chicken Curry
2,3人分
材料
鶏肉・250g
ひよこ豆(150g)水煮
玉ねぎ・半玉
人参・1本
ジャガイモ・2玉
生姜・1かけら
ヒング(あれば)
カルダモンホール・3個
シナモンスティック・1本
クローブホール・10粒
ココナッツクリーム(ミルクでも可)200cc
水400ml
マスタードシードオイル(他のオイルでも可)・適量
塩・適量
スペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイス・大さじ1
Step1
ひよこ豆を煮る場合は、4、5回洗い前日から水につけ、
あくをとり、蓋をして40分ほど煮る。
(うちでは冷ましてから冷凍庫で保存しています。)
Step2
玉ねぎはざく切りにする。
じゃがいもは小さめの角切り
生姜は輪切り
Step3
マスタードシードオイルをひき、
カルダモン、クローブシナモンを熱しカルダモンが開いたら
ヒングをいれ、玉ねぎとじゃがいもとにんじんをさっと炒める。
火を弱め、スペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイスを入れ、30秒ほど炒める
Step4
水を入れ、温まったら鶏肉とひよこ豆を入れ、
塩を入れ、蓋をして弱火で10分ほど煮る。
ココナッツクリームを入れ、煮たたせ
蓋をして6分ほど煮込む野菜に火が通ったら
塩で味を整え完成。
驚くほど簡単でありながら、ものすごく旨い
白いカリー。
ココナッツクリームとスパイスの香りに
酔いしれてください。
一度作ればやみつき。
Serves 2-3
Ingredients
250g chicken
150g chickpeas boiled in water
Half an onion
1 carrot
2 potatoes
1 piece ginger
Hing (if available)
3 whole cardamoms
1 cinnamon stick
10 whole cloves
200cc coconut cream (milk can be used)
400ml water
Mustard seed oil (other oils can be used)
Salt
1 tablespoon special green spice or
Exciting Curry Spice
Step 1
If you are going to boil chickpeas, wash them 4-5 times and soak them in water the day before,
skim off the scum, cover and boil for about 40 minutes.
(We cool them down and store them in the freezer.)
Step 2
Roughly chop the onion.
Cut the potatoes into small cubes
Slice the ginger into rings
Step 3
Pour mustard seed oil,
heat the cardamom, cloves and cinnamon,
when the cardamom opens,
add the hing, and stir fry the onions, potatoes and carrots.
Turn down the heat, add the special green spice or
exciting curry spice, and stir fry for about 30 seconds
Step 4
Add water,
when it's hot, add the chicken, add salt,
cover and simmer on low heat for about 10 minutes.
Add the coconut cream and boil.
Cover and simmer for about 6 minutes.
When the vegetables are cooked,
add salt to taste and it's done.
A surprisingly easy and yet incredibly delicious
white curry.
Enjoy the aroma of coconut cream and spices.
Once you make it, you'll be hooked.