ダルカリーのレシピ
ダルカリー
Dal Curry Recipe
2,3人分
材料
緑豆(250g)
玉ねぎ・1/2玉
トマト・1玉
生姜・一かけ分
にんにく・一かけ分
赤唐辛子・3本
マスタードシードオイル・(他の油でも可)
水・100ml
塩・適量
マスタードシード・小さじ1
カレーリーフ・ひとつまみ
カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・小さじ2
Step1
緑豆を煮る場合は、4、5回洗い
あくをとり、蓋をして40分ほど煮る。
(うちでは冷ましてから冷凍庫で保存しています。)
玉ねぎとにんにくと生姜とはみじん切り、
赤唐辛子とトマトとはざく切りにする。
Step2
フライパンに油をひき、
マスタードシードを熱し、パチパチがおさまるまで、
蓋をし、カレリーフを入れる
玉ねぎとニンニクと生姜と赤唐辛子を
しんなりするまで炒める
トマトを加えてペースト形がやや残るまで炒める
Step3
火を消して、カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイスを
30秒ほど香りが立つまで炒める。(焦がさないように!)
Step4
火をつけ、緑豆を入れて、水を入れ、
一煮立ちさせ、蓋をして弱火で数分煮る。
Step5
緑豆を1/3ほど潰して、塩で味を整えれば完成。
両島を煮ておけば思い立ったらすぐできる
栄養たっぷりで消化にいい緑豆のカリー
いつでもストックしておきたい一品
Serves 2-3
Ingredients
Mung beans (250g)
1/2 onion
1 tomato
1 clove ginger
1 clove garlic
3 red chillies
Mustard seed oil (or other oils)
100ml water
Salt to taste
1 teaspoon mustard seeds
Pinch curry leaves
2 teaspoons curry spice or
Special green spice
Step 1
If you are going to boil the mung beans, wash them 4-5 times, skim off the scum, cover and boil for about 40 minutes.
(I cool them down and store them in the freezer.)
Finely chop the onion, garlic and ginger, and roughly chop the red chillies and tomatoes.
Step 2
Add oil to a frying pan,
Heat the mustard seeds,
and cover and add the curry leaves
Stir fry the onions, garlic, ginger and red chilies until soft
Add the tomatoes and stir fry until they are slightly pasty
Step 3
Turn off the heat and stir fry the curry spices or
special green spices for about 30 seconds until fragrant. (Be careful not to burn them!)
Step 4
Turn on the heat, add the mung beans, add water,
bring to a boil, cover and simmer on low heat for a few minutes.
Step 5
Mash about 1/3 of the mung beans, add salt to taste and it's done.
If you boil the two islands, you can make this whenever you want
Nutritious and easy-to-digest mung bean curry
A dish you'll want to keep in stock at all times