トマト タマリンド ミントマカロニのレシピ
トマト タマリンド ミントマカロニ
Tomato Tamarind Mint Macaroni Recipe
2人分
材料
マカロニ・適量
鳥挽き肉・200g
桃太郎フルーツトマト・8個
玉ねぎ・1玉
人参・1本
キャベツ・1/6玉
ギー(バターでも可)・適量
タマリンドペースト(レモン汁でも可)・大さじ1
サンバルアスリ・大さじ1(なくても可)
ケチャップ・大さじ1(なくても可)
塩・適量
醤油・適量
ドライミント
ナチュラルチーズ・4枚
カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・お好み
Step1
湯を沸かし、マカロニを茹でる。
玉ねぎは薄切り、
人参は千切り
キャベツはざく切り
Step2
フライパンを熱しギーをひき
玉ねぎと人参が香ばしくなるまで炒め、
ひき肉とキャベツとフルーツトマトもしっかり炒める。
Step3
マカロニとタマリンドペースト、サンバルアスリ、
ケチャップ、カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイスと醤油と
ドライミントと塩を入れ炒め味を整えて、
最後にチーズをのせれば完成
フルーツトマトとケチャップとアスリの
甘味と酸味と辛味
ドライミントの清涼感
スパイスの多彩な風味が合わされば、さっぱりコクのある
魅惑のマカロニが完成
2 servings
Ingredients
Macaroni, as needed
Ground chicken, 200g
Momotaro fruit tomatoes, 8
Onion, 1
Carrot, 1
Cabbage, 1/6
Ghee (can also use butter), as needed
Tamarind paste, 1 tablespoon (can also use lemon juice)
Sambar asli, 1 tablespoon (optional)
Ketchup, 1 tablespoon (optional)
Salt, as needed
Soy sauce, as needed
Dried mint
Natural cheese, 4 slices
Curry spice or
Special green spice, as desired
Step 1
Boil water and boil the macaroni.
Thinly slice the onion,
thinly slice the carrot,
roughly slice the cabbage
Step 2
Heat a frying pan and add ghee
Fry the onion and carrot until fragrant,
then fry the minced meat, cabbage and fruit tomatoes thoroughly.
Step 3
Add macaroni, tamarind paste, sambar asli,
ketchup, curry spices or
special green spices, soy sauce,
dried mint and salt, stir fry to adjust the flavor,
and top with cheese to finish.
The sweet, sour and spicy taste of fruit tomatoes, ketchup and asli, the refreshing taste of dried mint and the diverse flavors of spices combine to create a refreshing and rich
tasting macaroni.