クミンカシューナッツポテサラのレシピ
クミンカシューナッツポテサラ
Cumin Cashew Nut Potato Salad Recipe
2,3人分
材料
ジャガイモ・4個
人参・1本
きゅうり・1本
カシューナッツ・一掴み
カラチャナ・(なくても可)一掴み
にんにく・一かけ分
ギー・(バターでも可大さじ1)
塩・適量
醤油・少々
クミンシード・小さじ1
カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・小さじ2
Step1
にんにくはみじん切り、
キュリは輪切り、
人参は乱切り
ジャガイモは・一口サイズに切る
ジャガイモを煮る
Step2
フライパンにギーをひき、
クミンシードとカラチャナとニンニクを入れ、
クミンシードから細かい泡が出るまで熱し、
少し水を足しカシューナッツと
人参がしんなりするまで炒める
最後に
カリースパイスorスペシャルグリーンスパイスを
30秒ほど炒める
Step3
ジャガイモときゅうりを入れ、
マヨネーズと醤油を入れ、
ジャガイモを少し潰して和えれば完成
いつものポテサラにクミンシードとスパイスミックスと
カシューナッツとガーリックの風味が効いて最高
小腹が減ったらパンにのせていつでも食べられる。
Serves 2-3
Ingredients
Potatoes: 4
Carrots: 1
Cucumber: 1
Handful of Cashew Nuts
Handful of Kala Chana (optional)
Clove of Garlic
Ghee: (1 tablespoon butter is fine)
Salt: appropriate amount
Soy sauce: a little
Cumin seeds: 1 teaspoon
Curry spices or
Special green spices: 2 teaspoons
Step 1
Finely chop the garlic,
Cucumber: slice,
Carrot: chopped
Potato: cut into bite-sized pieces
Boil the potatoes
Step 2
Pour ghee into a frying pan, add cumin seeds, kala chana, and garlic, heat until the cumin seeds start to bubble, add a little water, and fry the cashew nuts and carrots until they are soft.
Finally, fry the curry spices or special green spices for about 30 seconds.
Step 3
Add potatoes and cucumbers, add mayonnaise and soy sauce, mash the potatoes a little, and mix well.
The flavor of cumin seeds, spice mix, cashew nuts, and garlic is added to the usual potato salad, making it the best.
If you're feeling a little hungry, you can eat it on bread anytime.