トマト味噌ギーの豚丼のレシピ
トマト味噌ギーの豚丼
Tomato miso ghee pork rice bowl
2人分
材料
豚肉・250g
玉ねぎ・1玉
トマト・2玉
ギー(バターでも可)・大さじ2
塩・適量
醤油・適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
味噌・大さじ1
片栗粉・適量
水・適量
スペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
豚肉は袋に片栗粉、味噌、醤油、塩、本みりんを入れもみ込んでおく
玉ねぎは薄切り、
トマトはざく切り
Step2
フライパンを熱し、ギーで豚肉の表面を両面焼き、
取り出す。(中まで火は通さない)
同じフライパンに玉ねぎが香ばしくなるまで炒める。
Step3
水を入れ、醤油と塩と本みりんを入れる。
水が温まったら、豚肉を入れ、弱火で蓋をして
20分ほど煮込む。
Serves 2
Ingredients
Pork 250g
Onion 1
Tomato 2
Ghee (butter can be used) 2 tablespoons
Salt to taste
Soy sauce to taste
Hon mirin to taste (hon mirin will make the dish more delicious)
Miso 1 tablespoon
Pork starch to taste
Water to taste
Special green spice or
Exciting curry spice to taste
Step 1
Put potato starch, miso, soy sauce, salt, and hon mirin in a bag and rub the pork.
Thinly slice the onion, roughly chop the tomato.
Step 2
Heat a frying pan and fry the pork on both sides with ghee, then remove it. (Do not cook through the inside.)
Fry the onion in the same frying pan until it becomes fragrant.
Step 3
Add water, soy sauce, salt, and mirin.
When the water is hot, add the pork, cover, and simmer over low heat for about 20 minutes.
Step 4
Put the tomatoes on a plate, top with Step 3, and the liver is complete.
Serve with Special Green Spice or Exciting Curry Spice.
The rich flavor of the pork, ghee, and miso, and the fresh acidity of the tomatoes are simple yet overwhelming.
Adding Special Green Spice or Exciting Curry Spice will further boost the flavor and umami, making it so delicious you'll want to eat more and more.