夏バテにタマリンドカリーの炒め物のレシピ
夏バテにタマリンドカリーの炒め物
Tamarind curry stir-fry recipe for summer fatigue
2人分
材料
鳥ひき肉・150g
玉ねぎ・2個
バジル・一束
キャベツ1/4
胡麻・適量
ニンニク・一かけ分
唐辛子・3本
タマリンドッペースト・小さじ2
ごま油・適量
塩・適量
醤油・適量
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
玉ねぎは薄切り
バジルとキャベツはざく切り、
ニンニクはみじん切り
唐辛子は斜め切り
Step2
フライパンを温め、
ごま油で玉ねぎを焦げ目がつくまでよく炒める。
ニンニクとキャベツとひき肉も炒める。
Step3
塩とと醤油とタマリンドペーストを加え、
バジルとカリースパイスを入れ、
さっと炒めて完成。
夏や食欲が落ちたら、タマリンドがおすすめ。
旨みのある酸味がクセになる。
バジルの風味とカリーが加われば、
食欲が蘇る
2 servings
Ingredients
150g ground chicken
2 onions
1 bunch basil
1/4 cabbage
sesame seeds
1 clove garlic
3 chili peppers
2 teaspoons tamarind paste
sesame oil
salt
soy sauce
exciting curry spices
to taste
Step 1
Thinly slice the onion
roughly chop the basil and cabbage
mince the garlic
cut the chili pepper diagonally
Step 2
Heat a frying pan and fry the onion in sesame oil until browned.
Fry the garlic, cabbage and ground meat.
Step 3
Add salt, soy sauce and tamarind paste,
add the basil and curry spices,
fry quickly and it's done.
Tamarind is recommended in summer or when your appetite is low.
The delicious sourness is addictive.
The flavor of basil and curry will revive your appetite.