卵ピリ辛カリーアジア冷麺のレシピ
卵ピリ辛カリーアジア冷麺
Spicy Egg Curry Asian Cold Noodles Recipe
2人分
材料
合い挽き肉・200g
人参・1本
きゅうり・1本
甘唐辛子(ししとうorピーマンでも可)5個
椎茸・5個
ニンニク・1かけ
卵・2個
米麺
胡麻油(圧搾)・適量
塩・適量
醤油・適量
みそ・大さじ2
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
チリパウダー・小さじ1/2
スペシャルグリーンスパイス・お好み
Step1
湯を沸かし、米麺を茹でて冷やしておく
きゅうりと人参と甘唐辛子は千切り
椎茸とニンニクは薄切り
きゅうりと人参と甘唐辛子は、塩で揉んで絞っておく
フライパンを熱し、ごま油で椎茸とニンニクをいれ、
香りが出るまで炒め、
ひき肉を入れ炒め、
少しの水と本みりんとみそと醤油と
チリパウダーとスペシャルグリーンスパイスを入れ、
さっと炒め冷やす
冷えたら卵と麺を入れ馴染ませる
Step3
ステップ1とステップ2をのせれば出来上がり。
甘唐辛子と人参のシャキシャキ
ひき肉とニンニクと椎茸と味噌の濃厚な旨み
チリの辛さ、そこに
カルダモンベースのスペシャルグリーンスパイスが
加われば、卵のとろみとあいまって箸が止まらない
カルダモンベースのスペシャルグリーンスパイスが
加われば、卵のとろみとあいまって箸が止まらない
2 servings
Ingredients
200g ground beef
1 carrot
1 cucumber
5 sweet peppers (you can also use shishito peppers or bell peppers)
5 shiitake mushrooms
1 clove of garlic
2 eggs
Rice noodles
Sesame oil (pressed) - appropriate amount
Salt - appropriate amount
Soy sauce - appropriate amount
2 tablespoons of miso
Hon mirin - appropriate amount (just using hon mirin will make the dish taste better)
1/2 teaspoon of chili powder
Special green spices - as desired
Step 1
Boil water, boil the rice noodles, and cool
Cucumber, carrot, and sweet peppers - julienned
Shiitake mushrooms and garlic - thinly sliced
Cucumber, carrot, and sweet peppers - rubbed with salt and squeezed
Step 2
Heat a frying pan, add shiitake mushrooms and garlic in sesame oil,
fry until fragrant,
add minced meat and fry,
add a little water, mirin, miso, soy sauce,
chili powder and special green spices,
fry quickly and cool.
Once cooled, add eggs and noodles and mix well.
Step 3
Put on top of Step 1 and Step 2 and it's done.
The crispness of sweet chili peppers and carrots
The rich flavor of minced meat, garlic, shiitake mushrooms and miso
The spiciness of the chili,
and the cardamom-based special green spices
combine with the thick egg and you won't be able to stop eating.