ゴーヤのポリヤルと目玉焼きミールスのレシピ
2,3人分
材料
ゴーヤ・1本
生姜・一かけ分
唐辛子・3本
ココナッツロング・大さじ2
マスタードシードオイル(ココナッツオイルでも可)適量
水・少々
塩・適量
卵・2個
マスタードシード・小さじ1/2
カレーリーフ・ひとつまみ
ターメリックパウダー・小さじ1/2
チリパウダー・小さじ1/2
カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・小さじ1
Step1
ゴーヤはワタをとり1cmほどに切る
生姜は千切り
唐辛子は・斜め切り
Step2
フライパンに油をひき、
マスタードシードを熱し、パチパチがおさまるまで
蓋をし、カレーリーフと唐辛子を入れ、
香りが立つまで熱する
Step3
ゴーヤと生姜を入れ、よく炒める
ココナッツロングと塩、カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイスと
パスダースパイスを全て入れ、炒める。(焦がさないように!)
少しの水を入れ、ゴーヤがしんなりするまで、炒め煮し、
塩で味を整え完成。
ご飯にのせ、エキサイティングカリースパイスをかければ、
簡単ミールスの出来上がり。
別々で食べても旨い。
半熟卵を潰しながら絡めても美味。
2,3日もつので、ポルヤルやチャントニー、トーレン
アチャールを常備しておくと
いつでも健康的なミールスが食べられる。
目玉焼きにもスパイスミックスをかければ、
いつでも最高。
Serves 2-3
Ingredients
1 bitter melon
1 piece ginger
3 chili peppers
2 tablespoons long coconut
Mustard seed oil (coconut oil can also be used)
A little water
Salt
2 eggs
1/2 teaspoon mustard seeds
Pinch curry leaves
1/2 teaspoon turmeric powder
1/2 teaspoon chili powder
Curry spice or
Special green spices (small) 1
Step 1
Remove the pulp from the bitter melon and cut it into 1cm pieces
Slice the ginger into thin strips
Cut the chili pepper diagonally
Step 2
Add oil to a frying pan, heat the mustard seeds, and cook until the crackling stops. Cover the pan, add the curry leaves and chili peppers, and heat until the aroma comes out.
Step 3
Add the bitter melon and ginger and stir fry well. Add the coconut long, salt, curry spices or special green spices, and pasdar spices, and stir fry. (Be careful not to burn!)
Add a little water, stir fry until the bitter melon is soft, and add salt to taste.
Also, make a soft-boiled fried egg in mustard seed oil, put it on rice, and sprinkle exciting curry spices on top to make a simple meal.
It's delicious to eat separately.
It's also delicious to mix it with the soft-boiled egg while crushing it.
They last for 2-3 days, so if you keep some poryal, chantney, thoren achar on hand, you can have healthy meals anytime. If you add the spice mix to fried eggs, they're always great.