ビャンビャン麺のレシピ
ビャンビャン麺
Biang Biang Noodle Recipe
2人分
材料
合い挽き肉・200g
長ネギ・1本
人参・1/2本
ニラ・1束
ニンニク・2かけ
ビャンビャンメンの生麺
すりごま・お好み
人参・1/2本
ニラ・1束
ニンニク・2かけ
ビャンビャンメンの生麺
すりごま・お好み
胡麻油(圧搾)・適量
塩・適量
醤油・適量
みそ・適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
チリパウダー・小さじ1
花山椒パウダー・小さじ2
花山椒パウダー・小さじ2
エキサイティングカリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・お好み
スペシャルグリーンスパイス・お好み
Step1
湯を沸かし、バヤンビャン麺を茹でる。
長ねぎは薄切り、
人参は千切り、
ニラはざく切り
ニンニクはみじん切りにする
Step2
フライパンを熱し、ごま油でねぎと人参が
香ばしくなるまで炒め、
ニンニクをいれ、香りが出るまで炒め、
ひき肉を入れ炒め、最後にニラと花山椒と
チリパウダーをさっと炒め
すりごまと本みりんで溶かした味噌・塩・醤油・
エキサイティングカリースパイスor
スペシャルグリーンスパイスを入れ、さっと炒める。
スペシャルグリーンスパイスを入れ、さっと炒める。
Step3
麺を入れ、塩で味を整えれば出来上がり。
もちもちのビャンビャン麺、
胡麻と味噌のパンチとコク、
花山椒とチリのパンチに
スペシャルグリーンスパイスを入れると緑味の爽やかさと
シビが加わり一気にインパクト抜群の麺になります。
カリースパイスミックスでもおんなじ作り方でできます。
Serves 2
Ingredients
200g mixed ground beef
1 long green onion
1/2 carrot
1 bunch chives
2 cloves garlic
Fresh biang biang noodles
Ground sesame seeds (to taste)
Sesame oil (pressed) (to taste)
Salt (to taste)
Soy sauce (to taste)
Miso (to taste)
Hon mirin (rice wine) (just using hon mirin will make the dish taste better)
1 teaspoon chili powder
2 teaspoons sansho powder
Exciting curry spice or
Special green spice (to taste)
Step 1
Boil water and boil the bayang biang noodles.
Thinly slice the green onions, julienne the carrots, roughly chop the chives, and mince the garlic.
Step 2
Heat a frying pan and fry the green onions and carrots in sesame oil until fragrant.
Add the garlic and fry until fragrant.
Add the minced meat and fry. Finally, stir fry the chives, sansho pepper, and chili powder.
Add the miso dissolved in ground sesame and mirin, salt, soy sauce, and exciting curry spices or special green spices, and stir fry.
Step 3
Add the noodles and season with salt to finish.
Chewy biang biang noodles,
the punch and richness of sesame and miso,
the punch of sansho pepper and chili,
and the addition of special green spices add a refreshing green flavor and a tingling sensation, making the noodles extremely impactful.
You can make it the same way with curry spice mix.