ワタナベ商店の揚げ物は絶品。 スパイスをかければ逸品
ワタナベ商店の揚げ物は絶品。
スパイスをかければ逸品
Watanabe Shoten's fried foods are excellent.
Topped with spices,
they're a masterpiece
長崎は魚だけではなく、肉の超激戦区です。
旨い個人のお店屋さんでは、長崎県産の旨い牛肉、豚肉、鶏肉が
使われていて、臭みもなくそれぞれで味や食感が違うので、
旨いだけではなく、楽しいんです。
その肉はどこにあるかというと筆頭はやはり「お肉屋」さんです。
(長崎の地元スーパーでも新鮮なお肉が買えます。)
そして、肉屋には「絶品の揚げ物」が溢れています。
肉の味も違えば、衣や味付けや油も違うので、選んでいて楽しいです。
一番よく行くのは「肉のフジワラ」さんです。
こちらにも揚げ物があって、アットホームで手頃で
旨い肉を買えるので良く買いに行きます。
(写真を撮っていないので写真を撮り次第載せようと思います)
今回のワタナベ商店は食材の宝庫「築町」にあります。
肉が人気すぎて揚げ物に特化したお店と2店あるので、
揚げ物が買いやすいんです。
(外に小さなカウンターがあるので、すぐに食べられます。)
色々な個性的で旨い揚げ物ばかりあるので、
今回は、王道に絞ります。
やっぱりコロッケは外せません。じゃがいもがクリーミーで
ほのかな甘さがあって最高。
揚油がいいので重くなりません。
味付けが絶妙なので、ソースは入りませんが、
塩入の「スペシャルグリーンスパイス」や
「エキサイティングカリースパイス」を振りかけると
揚げ物の新たな扉が開き、食欲の扉も開きます。
かけてのお楽しみ。
メンチもやはり外せません。
脂身に甘みがあってジューシーでほろほろと口の中で
崩れて、完璧です。40代のでも8個ぐらいいけそうな旨さです。
そこにエキサイティングカリースパイスをかければ、
12何個ぐらいいけそうな旨さです。
今回最後はハムカツです。
よくある薄い衣メインのハムカツではありません。
旨いハムがミルフィーユになっています。
そこにチーズまで入っているで、最高を飛び越えます。
ジューシーなハムカツはご飯はもちろんパンに挟んで
サンドウィッチでも最高。
家に帰ってすぐに食べたい時に
うってつけなので、家には大体その日に買ったパンがあります。
本物のハムカツにエキサイティングカリースパイスが
合わないわけがありません。
すぐに極上サンドウィッチが出来上がります。
Nagasaki is a super battleground for meat, not just fish.
The delicious independent shops use delicious beef, pork, and chicken from Nagasaki Prefecture,
which have no unpleasant odor and each has a different taste and texture,
so it's not only delicious, but also fun.
The first place to find that meat is the butcher shop.
(You can also buy fresh meat at local supermarkets in Nagasaki.)
And butcher shops are full of "exquisite fried foods."
The meat tastes different, and the batter, seasoning, and oil are also different, so it's fun to choose.
The place I go to most often is "Niku no Fujiwara."
They also have fried foods, and I often go there because it's a homey place, affordable, and delicious meat.
(I didn't take any photos, so I'll post them as soon as I do.)
The Watanabe Shoten this time is in Tsukimachi, a treasure trove of ingredients.
Meat is so popular that there are two stores that specialize in fried foods, so it's easy to buy fried foods. (There's a small counter outside, so you can eat right away.) There are all kinds of unique and delicious fried foods, so this time I'll focus on the classics. The croquettes are a must. The potatoes are creamy and have a subtle sweetness, which is great. The frying oil is good, so it doesn't become heavy. The seasoning is exquisite, so you don't need any sauce, but sprinkling salt on the "Special Green Spice" or "Exciting Curry Spice" opens a new door to fried foods and opens the door to your appetite. The fun is in the pouring. The minced meat is also a must. The fat is sweet and juicy, and it crumbles in your mouth, so it's perfect. It's so delicious that even a person in their 40s could eat about eight of them. If you add the exciting curry spice to it, it's so delicious that you could eat about a dozen. The last dish this time is ham cutlet.
It's not your typical ham cutlet with a thin batter as the main ingredient.
It's a mille-feuille of delicious ham.
It even has cheese in it, so it's beyond delicious.
Juicy ham cutlet is great with rice, or put between bread to make a sandwich.
It's perfect for when you want to eat it as soon as you get home, so I usually have bread that I bought that day at home.
It's impossible for exciting curry spices to go well with real ham cutlet.
You'll have a delicious sandwich in no time.