手羽先の煮物と エキサイティングカリースパイス
手羽先の煮物と
エキサイティングカリースパイス
Simmered chicken wings and exciting curry spices
2人分
材料
鳥の手羽先・10本
長ねぎ・1玉
ナス・2玉
白菜・4枚
ひよこ豆・150g(煮るか水煮のもの)
胡麻油(圧搾)・適量
塩・適量
醤油・適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
水・適量
片栗粉・適量
スペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイス・お好み
Step1
ひよこ豆を煮る場合は、5回ほどよく洗い
前日から水煮浸しておいて
初めはアクを取り、たっぷりの水と塩で
蓋をして弱火で35分ぐらい煮ます。
(うちでは煮たものを冷凍庫で小分けして保存しています。)
手羽先は袋に醤油、塩、本みりんを入れもみ込んでおく
長ねぎは斜め、
ナスは乱切り、
白菜は手でちぎる
Step2
フライパンを熱し、ごま油で手羽先の表面を両面焼き、
取り出す。(中まで火は通さない)
同じフライパンに長ネギが香ばしくなるまで炒め、
白菜もさっと炒める。
Step3
水を入れ、醤油と塩と本みりんを入れる。
水が温まったら、手羽先とひよこ豆と白菜を入れ、
弱火で蓋をして30分煮、
茄子を入れ10分ほど煮込めば出来上がり。
スペシャルグリーンスパイスor
エキサイティングカリースパイスを
かけながら食べてください。
いつものシンプルな手羽先の煮物に
ネギと白菜の旨み、ひよこ豆のホクホク
本みりんのコクが加わり。手羽先はほろっほろです。
和食にもスペシャルグリーンスパイスや
エキサイティングカリースパイスはとても
相性がいいのでぜひ試してみてください。
さらに箸が止まりません。
2 servings
Ingredients
10 chicken wings
1 long green onion
2 eggplants
4 Chinese cabbage leaves
150g chickpeas (boiled or boiled)
Sesame oil (pressed) - appropriate amount
Salt - appropriate amount
Soy sauce - appropriate amount
Hon mirin - appropriate amount (just using hon mirin will make the dish taste better)
Water - appropriate amount
Potato starch - appropriate amount
Special green spice or
Exciting curry spice - as desired
Step 1
If you are going to boil chickpeas, wash them well about 5 times
Soak them in water the day before
First, remove the scum, cover with plenty of water and salt
and boil for about 35 minutes on low heat.
Put soy sauce, salt, and hon mirin in a bag and rub the chicken wings
Cut the long green onions diagonally, cut the eggplant into random pieces, and tear the Chinese cabbage by hand
Step 2
Heat a frying pan and fry the chicken wings on both sides in sesame oil, then remove them. (Do not cook through)
In the same frying pan, stir fry the green onions until fragrant, then stir fry the Chinese cabbage.
Step 3
Add water, soy sauce, salt, and mirin.
When the water is warm, add the chicken wings, chickpeas, and Chinese cabbage,
cover and simmer on low heat for 30 minutes,
add the eggplant and simmer for about 10 minutes and it's done.
Serve with Special Green Spice or Exciting Curry Spice.
The usual simple chicken wing stew is enhanced by the umami of green onions and Chinese cabbage, the fluffy chickpeas, and the richness of mirin. The chicken wings are very tender.
Special Green Spice and Exciting Curry Spice go very well with Japanese food, so please try them.
You won't be able to stop eating.