オリエンタルベーコントマトのパスタのレシピ


オリエンタルベーコントマトのパスタ
Oriental bacon tomato pasta

2人分

材料
パスタ・適量
ベーコン・4枚
玉ねぎ・一玉
トマト・1玉
赤ピーマン(島原産が最高)・3玉
ケチャップ・大さじ3
ギー(バターでも可)(他の油でも可)
塩・適量
醤油小さじ1(オイスターソースでも可)
チリパウダー・小さじ1/2
オリエンタルシュガースパイス・小さじ2


Step1
パスタを茹でる。

玉ねぎと赤ピーマンは薄切り、
トマトはざく切り


Step2
フライパンを温め、油をひき、
ベーコンを両面焼き、取り出す(中は生)

玉ねぎとを焦げる寸前までよく炒める。

赤ピーマンとトマトを加え、完全に水分が飛ぶまで炒める。
Step3
ベーコンと塩とケチャップを
こげないようにでもよく炒める。


火を弱めチリパウダーとオリエンタルシュガースパイスとを
焦がさないように炒める。
すかさずパスタを入れ、塩で味を整えさっと炒めて完成。


ベーコンとギーの旨み
チリの辛味、トマトの酸味に
島原産の肉厚で柔らかな旨い赤ピーマンが
最高の仕事をします。
赤にはデザートに限らず、
オリエンタルシュガースパイスをかけてみてください。

Serves 2

Ingredients
Pasta, as much as you like
4 slices of bacon
1 onion
1 tomato
3 red peppers (Shimahara-grown are best)
3 tablespoons of ketchup
Ghee (or butter) (or other oils)
Salt, as much as you like
1 teaspoon of soy sauce (or oyster sauce)
1/2 teaspoon of chili powder
2 teaspoons of oriental sugar spice

Step 1
Boil the pasta.

Thinly slice the onion and red pepper,
roughly chop the tomato,

Step 2
Heat a frying pan, add oil,
fry the bacon on both sides, and remove (raw inside)

Fry the onion and pepper until just before they are browned.

Add the red peppers and tomatoes and stir fry until all the water has evaporated.

Step 3
Stir fry the bacon, salt and ketchup until they do not burn.

Turn down the heat and stir fry the chili powder and oriental sugar spice, being careful not to burn them.

Immediately add the pasta, season with salt and stir fry briefly to finish.

The delicious flavors of the bacon and ghee, the spiciness of the chili and the acidity of the tomatoes are complemented by the thick, soft and delicious red peppers from Shimabara.

For red peppers, try sprinkling oriental sugar spice on top, not just for desserts.

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