スパイスビーツのミルクパスタのレシピ
スパイスビーツのミルクパスタ
Milk pasta with spiced beets
2人分
Milk pasta with spiced beets
2人分
材料
鶏ひき肉・200g
玉ねぎ・1玉
島原ビーツ(生)(水煮でも可)・一玉
トマト・一玉
パクチー・お好み
ニンニク・2かけ
パスタ・適量
レモン汁・大さじ1
ギー(バターでも可)・適量
塩・適量
えびつゆ(醤油でも可)・適量
牛乳・300cc
シナモン・ひとかけら
クローブホール・5個
カルダモンホール3個
クミンシード小さじ1/2
オリエンタルシュガースパイス・小さじ1
Step1
湯を沸かし、パスタを茹でる。
玉ねぎは薄切り、
トマトとパクチーはざく切り
ビーツは千切り
Step2
フライパンを熱し、ギーをひき
シナモンとクローブホールとカルダモンホールと
クミンシードをいれ、カルダモンが膨らむまで熱する。
次に玉ねぎが香ばしくなるまで炒め、
ニンニクとひき肉を入れ炒め、
トマトを加えを水分がなくなるまで炒める。
火を弱め、オリエンタルシュガーと
ビーツとレモン汁をいれ、さっと炒め、
牛乳とえびつゆ・塩を入れ、
10分ほど蓋をして弱火で煮込む。
(牛乳が焦げないように時々かき混ぜる)
Step3
パスタとパクチーを入れ、塩で味を整えれば出来上がり。
ピンクの美しいソースと
スパイシーな 味のギャップが楽しいパスタ。
Serves 2
Ingredients
200g ground chicken
1 onion
1 raw Shimabara beet (can also be boiled)
1 tomato
Coriander (to taste)
2 cloves of garlic
Pasta (as needed)
1 tablespoon lemon juice
Ghee (can also be butter)
Salt (as needed)
Shrimp soup (can also be soy sauce)
300cc milk
1 piece of cinnamon
5 whole cloves
3 whole cardamoms
1/2 teaspoon cumin seeds
1 teaspoon oriental sugar spice
Step 1
Boil water and cook the pasta.
Thinly slice the onion, roughly chop the tomato and coriander, and shred the beetroot.
Step 2
Heat a frying pan, add ghee, add the cinnamon, whole cloves, whole cardamom, and cumin seeds, and heat until the cardamom swells.
Next, fry the onion until it becomes fragrant,
add the garlic and minced meat, and fry,
add the tomato and fry until the water has evaporated.
Reduce the heat, add the oriental sugar,
beetroot, and lemon juice, stir quickly,
add the milk, shrimp soup, and salt,
cover and simmer on low heat for about 10 minutes.
(Stir occasionally to prevent the milk from burning)
Step 3
Add the pasta and coriander, and season with salt to finish.
A pasta dish with a fun contrast between the beautiful pink sauce and the spicy flavor.