カリー生春巻きのレシピ
カリー生春巻き
Curry spring roll
2人分
材料
ライスペーパー・12枚分
玉ねぎ・1玉
トマト・一玉
ニンニク・2かけら
生姜・1かけら
コリアンダーリーフ・好きなだけ
パクチー・好きなだけ
鳥もも肉・200g
マヨネーズ・お好み
塩・適量
スイートチリソース・適量
エキサイティングカリースパイス・大さじ1
Step1
玉ねぎは薄切り
ニンニクと生姜は千切り
トマトとパクチーとコリアンダーリーフと
鶏肉はざく切り
鶏肉は袋に入れ塩をもみ込んでおく。
Step2
フライパンにごま油をひき、
鶏肉を入れ、表面だけ焼き、取り出す。
次に玉ねぎを炒め色づいたら
ニンニクと生姜を炒め
鶏肉を戻し火が通るまで塩と
炒める。
最後にマヨネーズとエキサイティングカリースパイスをいれ
さっと炒める。
Step3
ライスペーパーを水で戻し、
具材を巻いて出来上がり。
スイートチリソースやサンバルソースや
レモンペッパーをつけて食べれば
もちもちさっぱり食べられます。
エキサイティングカリースパイスを加えることで、
食欲の導火線に火がつきます。
お好みで小豆を入れて巻いても美味しいです
Serves 2
Ingredients
12 Rice Paper
1 Onion
1 Tomato
2 Garlic Cloves
1 Ginger
As much Coriander Leaf as you like
As much Cilantro as you like
200g Chicken Thighs
Mayonnaise to taste
Salt to taste
Sweet Chili Sauce to taste
1 Tbsp Exciting Curry Spices
Step 1
Thinly slice the onion
Slice the garlic and ginger
Chop the tomatoes, cilantro, coriander leaves, and chicken into chunks
Put the chicken in a bag and rub in salt.
Step 2
Add sesame oil to a frying pan,
put the chicken in, fry only the surface, and remove.
Next, fry the onion until it turns brown,
fry the garlic and ginger,
put the chicken back in and fry with salt until cooked through.
Finally, add the exciting curry spices and stir fry briefly.
Step 3
Soak the rice paper in water,
roll the ingredients and it's done.
Try it with sweet chili sauce, sambal sauce or lemon pepper for a chewy and refreshing taste.
Adding the exciting curry spices will get your appetite going.
You can also add red beans to your taste and roll it up.