春雨の生春巻きのレシピ
2人分
材料
ライスペーパー・12枚分
ひき肉・200g
ねぎ・1本
キャベツ・1/4玉
レタス・お好み
パクチー・好きなだけ
ごま油・適量
マヨネーズ・大さじ1
みそ・大さじ1
塩・適量
醤油・適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
スイートチリソース・適量(なくても可)
サンバルアスリ・適量(なくても可)
エキサイティングカリースパイスor
グリーンスペシャルスパイス・お好み
Step1
春雨は茹でて、ごま油と絡めておく
レタスは水で晒し、巻く直前に水を切っておく
ネギは斜め切り
キャベツとパクチーはざく切り
Step2
フライパンにごま油をひき、
ネギをよく炒め、マヨネーズを加え
キャベツを炒め、ひき肉を加え炒める。
塩と醤油と味噌と本みりんを入れる
エキサイティングカリースパイス味は
間違いなくうまいです。
2 servings
Ingredients
12 rice paper sheets
200g minced meat
1 spring onion
1/4 cabbage
Lettuce to taste
Coriander to taste
Sesame oil to taste
1 tablespoon mayonnaise
1 tablespoon miso
Salt to taste
Soy sauce to taste
Hon mirin to taste (just using hon mirin will make the dish tastier)
Sweet chili sauce to taste (optional)
Sambal asli to taste (optional)
Exciting curry spice or
Green special spice to taste
Step 1
Boil the glass noodles and mix with sesame oil.
Soak the lettuce in water and drain the water just before rolling.
Cut the spring onions diagonally.
Roughly chop the cabbage and coriander.
Step 2
Add sesame oil to a frying pan,
fry the spring onions well, add mayonnaise,
fry the cabbage, add the minced meat and fry.
Add salt, soy sauce, miso, and mirin.
Step 4
Add the noodles and stir fry briefly. Cool for about 10 minutes to let the flavors blend.
Step 3
Rehydrate the rice paper in water,
wrap it around the vermicelli and lettuce, and it's done.
Eat it with sweet chili sauce or sambal asuri for a spicy, chewy, and refreshing dish.
Adding the special green spices gives the green a layer of depth that's amazing.
The exciting curry spice flavor is definitely delicious.