豚肉とニラガーリックのグリーン炒めのレシピ
豚肉とニラガーリックのグリーン炒め
Pork and garlic stir-fry with greens
2人分
材料
豚肉・200g
ねぎ・1本
ニラ・一束
キャベツ・1/4玉
ニンニク・2かけ分
油・適量
塩・適量
醤油適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
片栗粉・少々
フェヌグリークシード・小さじ1(なくても可)
クミンシード・小さじ1(なくても可)
コリアンダーパウダー・小さじ2(なくても可)
スペシャルグリーンスパイス・お好み
Step1
ネギは斜め切り、
キャベツとニラはざくぎり、
ニンニクは薄切りにする。
豚肉は、片栗粉と塩と醤油と本みりんでもみ込んでおく。
Step2
フライパンを熱し、
ニンニクとフェヌグリークシードと
クミンシードを泡が出るまで熱し、
豚肉を加え表面だけ両面焼き、
ニンニクとともに取り出す。
Step3
ネギを完全に火が通るまでよく炒める。
キャベツも加え、さっと炒める
Step4
スペシャルグリーンスパイスと
コリアンダーパウダー、塩を入れ、
少量の本みりんを入れ、炒め、
豚肉とニンニクを戻し、
最後にニラを入れサッと炒めて完成です。
食べる時にさらにカリースパイスをかけても最高です。
2 servings
Ingredients
Pork: 200g
Green onion: 1
Chinese chives: 1 bunch
Cabbage: 1/4
Garlic: 2 cloves
Oil: appropriate amount
Salt: appropriate amount
Soy sauce: appropriate amount
Hon mirin: appropriate amount (Hon mirin alone will make the dish more delicious.)
Potato starch: a little
Fenugreek seeds: 1 teaspoon (optional)
Cumin seeds: 1 teaspoon (optional)
Coriander powder: 2 teaspoons(optional)
Special green spice: 1 tablespoon
Step 1
Cut the green onion diagonally,
roughly chop the cabbage and Chinese chives,
thinly slice the garlic.
Rub the pork with potato starch, salt, soy sauce, and mirin.
Step 2
Heat a frying pan,
heat the garlic, fenugreek seeds, and cumin seeds until they bubble,
add the pork, fry on both sides only,
and remove with the garlic.
Step 3
Stir fry the green onions until they are completely cooked.
Add the cabbage and stir fry briefly.
Step 4
Add the special green spices,
coriander powder, and salt,
add a small amount of mirin, stir fry,
add the pork and garlic back in,
and finally add the chives and stir fry briefly to finish.
It's also great with some curry spices when you're ready to eat.
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