ミルクマスタードチキンカリー
ミルクマスタードチキンカリー
Milk mustard chicken curry
2,3人分
材料
鳥もも肉(200g)
玉ねぎ・一玉
キャベツ・1/4玉
生姜・一かけ分
牛乳・400ml
卵・2玉
マスタードシードオイル(他のオイルでも可)・適量
塩・適量
シナモン・1片
カルダモン・6個
クミンシード・小さじ1
マスタードシード・小さじ1/2
カレーリーフ・ひとつまみ
ドライの唐辛子・2本
カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・大さじ1
Step1
玉ねぎは薄切り、
生姜は千切り、
キャベツはざく切りにする。
Step2
フライパンに油をひき、クミンシードと
シナモンとカルダモンが
膨らむまで熱する。
Step3
次に玉ねぎを入れ、中火で炒め,
色が変わり、しんなりしたら
生姜、キャベツを入れ、
香りが立つまで炒める。
Step4
卵と鶏肉と牛乳を塩を入れ、一煮立ちさせて、
蓋をし、弱火で20分煮る。
Step5
小さなフライパンにマスタードシードオイルと
マスタードシードを入れ、弱火で蓋をし
マスタードのパチパチがおさまるまで火を通し、
ドライの唐辛子とカレーリーフをいれ、
香りが立つまで熱し、
カレーに加えて馴染ませる。
塩で味を整え、エキサイティングカリースパイスか
スペシャルグリーンスパイスをかけて完成です。
辛くないミルクベースのスープに
カルダモンとシナモンの香ばしい香り、
クミンのカリー風味が加わり、
マスタードシードとスパイスミックスが
ダメおし。
Serves 2-3
Ingredients
Chicken thighs (200g)
1 onion
1/4 cabbage
1 piece ginger
400ml milk
2 eggs
Mustard seed oil (or other oils)
Salt
1 piece cinnamon
6 cardamoms
1 teaspoon cumin seeds
1/2 teaspoon mustard seeds
Pinch curry leaves
2 dried chillies
Curry spices or
1 tablespoon special green spices
Step 1
Thinly slice the onion,
thinly slice the ginger,
roughly chop the cabbage.
Step 2
Add oil to a frying pan and heat the cumin seeds,
cinnamon and cardamom until they swell.
Step3
Next, add the onion and fry over medium heat.
When it changes color and becomes soft, add the ginger and cabbage and fry until fragrant.
Step5
Add the eggs, chicken and milk with salt and bring to a boil, then cover and simmer over low heat for 20 minutes.
Step7
Put the mustard seed oil and mustard seeds in a small frying pan, cover and cook over low heat until the mustard crackles stop, add the dried chillies and curry leaves, heat until fragrant, and add to the curry to blend.
Season with salt, top with exciting curry spices or special green spices and it's done.
The mild milk-based soup is flavored with the fragrant aroma of cardamom and cinnamon, the curry flavour of cumin, and the mustard seeds and spice mix are the best.