グリーンココナッツトマトパスタ
2人分
材料
鶏もも・200g
玉ねぎ・一玉
白菜・4枚
トマト・1玉
ニンニク・2かけ
パスタ・適量
ギー(バターでも可)・適量
水・200ml
ココナッツミルク300ml
塩・適量
醤油・適量
グリーンカルダモン 5粒(スパイスミックスがあればなくても可)
スペシャルグリーンスパイス・大さじ1
Step1
湯を沸かし、パスタを茹でる。
鶏肉は袋に塩と醤油でつけておく
玉ねぎは薄切り、
ニンニクはみじん切りに
白菜は手でちぎる
トマトはざく切り
Step2
フライパンにギーをひきカルダモンとニンニクを入れ
カルダモンが膨らむまで熱し
鶏肉を表面だけ焼きニンニクと鶏肉だけ取り出す
次に玉ねぎとトマトを入れ
完全に水分が飛ぶまで炒め、白菜もよく炒める
Step3
醤油、塩、水をいれ、温まったら鶏肉とにんにくを戻し15分ほど
弱火で蓋をして煮込む
Step4
ココナッツミルクを入れ
5分ほど煮込む
パスタを入れ
スペシャルグリーンスパイスと塩で味を整え完成
ギーと鶏肉とニンニクの旨み
ココナッツミルクのコク
トマトの酸味
そこにクリーム系と相性のいいスペシャルグリーンスパイスが
最高の仕事をします。
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Serves 2
Ingredients
Chicken thighs, 200g
Onion, 1
Chinese cabbage, 4
Tomato, 1
Garlic, 2 cloves
Pasta, as needed
Ghee (but butter can also be used) , as needed
Water, 200ml
Coconut milk, 300ml
Salt, as needed
Soy sauce, as needed
Green cardamom, 5 grains (optional if you have spice mix)
Special green spice, 1 tablespoon
Step 1
Boil water and boil the pasta.
Marinate the chicken in the bag with salt and soy sauce
Thinly slice the onion,
mince the garlic,
tear the Chinese cabbage with your hands,
roughly chop the tomato
Step 2
Pour ghee into a frying pan and add cardamom and garlic.
Heat until the cardamom swells.
Sear only the surface of the chicken and remove only the garlic and chicken.
Next, add the onion and tomato.
Stir-fry until all the water has evaporated, and stir-fry the Chinese cabbage well.
Step 3
Add soy sauce, salt, and water, and when it is warm, return the chicken and garlic.
Cover and simmer over low heat for about 15 minutes.
Step 4
Add coconut milk.
Stir for about 5 minutes.
Add pasta.
Add special green spices and salt to taste and it's done.
The umami of ghee, chicken, and garlic, the richness of coconut milk, the sourness of tomatoes, and the special green spices that go well with creamy dishes do the best job.