グリーンココナッツクリームのパスタ
グリーンココナッツクリームのパスタ
Green coconut cream pasta
2人分
材料
ひき肉・200g
玉ねぎ・一玉
白菜・4枚
ニンニク・1かけ
スナップエンドウ・6本
パスタ・適量
ギー(バターでも可)・適量
水・200ml
ココナッツクリーム200ml
塩・適量
醤油・適量
スペシャルグリーンスパイス・大さじ1
Step1
湯を沸かし、パスタを茹でる。
玉ねぎは薄切り、
ニンニクはみじん切りに
白菜は手でちぎる
Step2
フライパンにギーをひき玉ねぎが
香ばしくなるまで炒め、ニンニクとひき肉
白菜もよく炒める
醤油、塩、水をいれ、15分ほど
弱火で蓋をして煮込む
Step3
ココナッツクリームとスペシャルグリーンスパイスを入れ
5分ほど煮込む
塩で味を整え完成
ギーとひき肉とニンニクの旨み
ココナッツミルクよりも濃いココナッツクリームのコク
そこにクリーム系と相性のいいスペシャルグリーンスパイスが
最高の仕事をします。
Serves 2
Ingredients
200g minced meat
1 onion
4 Chinese cabbage leaves
1 clove garlic
6 snap peas
Pasta (as needed)
Ghee (but you can also use butter)
200ml water
200ml coconut cream
Salt (as needed)
Soy sauce (as needed)
1 tablespoon special green spice
Step 1
Boil water and cook the pasta.
Slice the onion thinly, chop the garlic finely, and tear the Chinese cabbage by hand.
Step 2
Add ghee to a frying pan and fry the onion until fragrant, then add the garlic, minced meat, and Chinese cabbage.
Add soy sauce, salt, and water, cover, and simmer for about 15 minutes over low heat.
Step 3
Add the coconut cream and special green spices, and simmer for about 5 minutes.
Add salt to taste and it's done.
The delicious flavors of ghee, minced meat, and garlic, the richness of coconut cream, which is thicker than coconut milk, and the special green spices, which go well with cream, work wonders.