スペシャルグリーンスパイスミックス炒めのレシピ
スペシャルグリーンスパイスミックス
炒め
Special Green Spice Mix Stir-fried Recipe
2人分
材料
豚肉・200g
ねぎ・1本
人参・1本
胡麻・適量
大根・1/3
ほうれん草・1束
ニンニク・一かけ分
油・適量
塩・適量
醤油適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
片栗粉・少々
スペシャルグリーンスパイス・大さじ1
Step1
ネギは斜め切り、大根は小さめの角切り、
人参は千切り、ほうれん草はざくぎり、
ニンニクは薄切りにする。
豚肉は、片栗粉と塩と醤油と本みりんでもみ込んでおく。
Step2
フライパンを熱し、油をひいて豚肉を表面だけ両面焼き、
ニンニクとともに取り出す。
Step3
大根、人参、ネギを完全に火が通るまでよく炒める。
少量の本みりんを入れ、炒め、
豚肉とニンニクを戻し、
最後にほうれん草を入れサッと炒めて完成です。
いつもの炒め物にさっとスペシャルグリーンスパイスを
入れ、炒めれば、さっと緑の風が吹きぬけ
食欲をそそります。
2 servings
Ingredients
Pork: 200g
Green onion: 1
Carrot: 1
Sesame seeds: appropriate amount
Daikon: 1/3
Spinach: 1 bunch
Garlic: 1 clove
Oil: appropriate amount
Salt: appropriate amount
Soy sauce: appropriate amount
Hon mirin: appropriate amount (just using Hon mirin will make the dish taste better.)
Potato starch: a little
Special green spice: 1 tablespoon
Step 1
Cut the green onion diagonally, cut the daikon into small cubes,
thinly slice the carrot, roughly chop the spinach,
thinly slice the garlic.
Rub the pork with potato starch, salt, soy sauce, and Hon mirin.
Step 2
Heat a frying pan, add oil, and fry the pork on both sides only on the surface,
and remove it along with the garlic.
Step 3
Stir-fry the daikon, carrot, and green onion until completely cooked.
Add the special green spices and salt,
add a little mirin, stir fry,
add the pork and garlic back in,
and finally add the spinach and stir fry again to finish.
If you add the special green spices to your usual stir fry,
it will bring a breeze of greenery and whet your appetite.