アーモンドパクチーの生春巻きのレシピ
アーモンドパクチーの生春巻き
Almond coriander spring roll
2人分
材料
ライスペーパー・12枚分
人参・2本
フルーツトマト・一玉
玉ねぎ・1玉
パクチー・好きなだけ
鳥もも肉・200g
アーモンド・100g
塩・適量
醤油・適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
スイートチリソース・適量
グリーンスペシャルスパイス・小さじ1
Step1
玉ねぎは薄切り
人参は千切り
アーモンドと鶏肉はざく切り
人参はボールに塩と入れ、もみ込んで10分ほどおき、
硬く絞っておく。
鶏肉は袋に本みりんと塩と醤油を入れ、もみ込んでおく。
Step2
フライパンにごま油をひき、
鶏肉を入れ、表面だけ焼き、取り出す。
次に玉ねぎとアーモンドを炒め
鶏肉を戻し火が通るまで塩と
炒める。
Step3
ライスペーパーを水で戻し、
具材とスペシャルグリーンスパイスと巻いて
出来上がり。
スイートチリソースやレモンペッパーをつけて食べれば
もちもちさっぱり食べられます。
スペシャルグリーンスパイスを加えることで、
緑に何層も深みが出て最高です。
2 servings
Ingredients
12 sheets of rice paper
2 carrots
1 tomato
1 onion
As much coriander as you like
200g chicken thighs
100g almonds
Salt to taste
Soy sauce to taste
Hon mirin to taste (just using hon mirin will make the dish tastier)
Sweet chili sauce to taste
1 teaspoon green special spice
Step 1
Thinly slice the carrots
Slice the carrots into strips
Roughly chop the almonds and chicken
Put the carrots in a bowl with salt, rub them together, leave for about 10 minutes, and squeeze them out.
Put the chicken in a bag with hon mirin, salt, and soy sauce, and rub them together.
Step 2
Add sesame oil to a frying pan, add the chicken, fry only the surface, and remove.
Next, fry the onions and almonds. Put the chicken back in and fry with salt until cooked through.
Step 3
Soak the rice paper in water,
roll it with the ingredients and special green spices,
and it's done.
Try it with sweet chili sauce or lemon paper
for a chewy and refreshing taste.
Adding the special green spices
adds layers of depth to the green color, making it the best.