ギーマスタードガーリック卵のサンドウィッチのレシピ
ギーマスタードガーリック卵の
サンドウィッチ
Ghee Mustard Garlic Egg Sandwich
2人分
材料
穀物パン4枚分(食パンでも可)
人参1/4本
にんにく・一かけ分
マスタードシード小さじ1/2
卵・3玉(といておく)
ギー(他のオイルでも可)・適量
塩・適量
本みりん・適量(本みりんにするだけで料理は旨くなります。)
レモン汁・小さじ1
水・小さじ1
カリースパイス・小さじ1
Step1
にんにくを千切り。
人参を千切りにして、塩を振りもみ込んで
置いておく。
Step2
卵をわり、水を小さじ1ほど入れ、
塩少々、みりん少々を入れ、よく混ぜる。
Step3
Step5
パンを軽く焼く(焼かなくても可)
人参を手で絞り、レモン汁をかけ、馴染ませる。
Step6
パンに人参をのせ、卵焼きをのせ、
カリースパイスをかける。
挟んで切って出来上がり。
レモンの効いたシャキッとしんなり人参の食感と
ギーとマスタードとガーリックが香る厚焼き卵には
カリー味がとても合います。
肝はスパイシーです。
マスタードはなくても美味しいですよ。
2 servings
Ingredients
4 slices of whole grain bread (you can also use white bread)
1/4 carrot
1 clove of garlic
1/2 teaspoon mustard seeds
3 eggs (beaten)
Ghee (you can also use other oils)
Salt
Hon mirin (just using real mirin)
1 teaspoon lemon juice
1 teaspoon water
1 teaspoon curry spices
Step 1
Slice the garlic.
Slice the carrot into thin strips, sprinkle with salt and rub in
and set aside.
Step 2
Crack the egg, add about 1 teaspoon water,
a little salt, a little mirin, and mix well.
Step 3
Heat a frying pan, add ghee, add mustard seeds,
put a lid on, and when the popping stops, add the garlic.
When it becomes crispy, remove only the garlic and add it to the egg.
Step 4
Make a thick omelet using an omelet machine.
Step 5
Lightly toast the bread (optional).
Squeeze the carrots by hand, add lemon juice and mix well.
Step 6
Place the carrots on the bread, then the omelet,
and sprinkle curry spices on top.
Slice and serve.
The crisp yet soft carrots with a hint of lemon and the thick omelet with the aroma of ghee, mustard and garlic go really well with the curry flavor.
The liver is spicy.
It's delicious even without mustard.