カリースパイストマトソースチーズパスタのレシピ
カリースパイストマトソース
チーズパスタのレシピ
Curry spice tomato sauce cheese pasta recipe
2人分
材料
パスタ・適量
ひき肉・150g
トマト・一玉
ほうれん草・半束
ココナッツオイル(コールドプレス)・大さじ3(他の油でも可)
ニンニク・1かけ分
塩・適量
ケチャップ・小さじ1(醤油でも可)
醤油・適量
粉チーズ・適量
カリースパイス・小さじ1
Step1
パスタを茹でる。
玉ねぎは薄切り
トマトほうれん草はざく切り
ニンニクはみじん切り
Step2
フライパンを温め、油をひき、
玉ねぎをよく炒める。
トマトを入れ、水分がなくなるまで
よく炒める。
ニンニクとひき肉を入れ炒める。
Step3
塩とケチャップと醤油をこげないようにでもよく炒める。
ほうれん草を入れ、
火を弱めカリースパイスを焦がさないように炒める。
すかさずパスタを入れ、さっと炒めて粉チーズをかけて完成。
ナポリタンよりもトマトのフレッシュさがあり、
さっぱりしていてコクがあり、
カリースパイスと粉チーズの旨みが加わったパスタです。
2 servings
Ingredients
Pasta, as needed
Minced meat, 150g
Tomato, 1 head
Half bunch spinach
3 tablespoons cold-pressed coconut oil (can use other oils)
1 clove garlic
Salt, as needed
1 teaspoon ketchup (can use soy sauce)
Soy sauce, as needed
Grated cheese, as needed
1 teaspoon curry spices
Step 1
Boil the pasta.
Thinly slice the onion
Roughly chop the tomato and spinach
Minute the garlic
Step 2
Heat a frying pan, add oil, and fry the onion well.
Add the tomato and fry well until all the water has evaporated.
Add the garlic and minced meat and fry.
Step 3
Fry the salt, ketchup, and soy sauce well, being careful not to burn them.
Add the spinach, reduce the heat, and fry the curry spices without burning them.
Immediately add the pasta, stir fry briefly, and sprinkle with grated cheese to finish.
This pasta has a fresher tomato flavor than Neapolitan,
and is light and rich,
with the added umami of curry spices and grated cheese.