オイルサーディンマスタードカリーのレシピ


オイルサーディンマスタードカリー
Oil Sardine Mustard Curry Recipe

2,3人分

材料
オイルサーディン・2缶
玉ねぎ・一玉
トマト・1玉
生姜・一かけ分
にんにく・一かけ分
青唐辛子・3本
白酢・小さじ1
レモン汁
水300ml
ココナッツミルク・200ml
マスタードシードオイル(他のオイルでも可)・適量
塩・適量
シナモン・1片
カルダモン・5粒
ブラックペッパー・小さじ1/2
フェヌグリークパウダー・小さじ1
ターメリックパウダー・小さじ1/2

マスタードシード・小さじ1/2
カレーリーフ・ひとつまみ
ドライの唐辛子・2本

カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・大さじ1

Step1
玉ねぎは薄切り、
にんにくと生姜は千切り、
トマトとはざく切りにする。
青唐辛子は斜め切り

オイルサーディンはオイルを捨てレモン汁と
ラックペッパーを振って馴染ませておく
Step2
フライパンに油をひき、
シナモンとカルダモンが香るまで熱する。

Step3
次に玉ねぎを入れ、中火で炒め,
色が変わり、しんなりしたら
にんにく、生姜、青唐辛子を入れ、
香りが立つまで炒める。
Step4
火を弱めて、塩とパウダースパイスを全て入れて、
30秒ほど香りが立つまで炒める。(焦がさないように!)
Step5
オイルサーディンと水と酢を入れて、
一煮立ちさせて、蓋をし、弱火で5分煮る。
Step6
ココナッツミルクを入れ、一煮立ちさせて
蓋をして8分煮る。
トマトを入れ馴染ませる。
Step7
小さなフライパンにマスタードシードオイルと
マスタードシードを入れ、弱火で蓋をし
マスタードのパチパチがおさまるまで火を通し、
ドライの唐辛子とカレーリーフをいれ、
香りが立つまで熱し、
カリースパイスor
スペシャルグリーンスパイス・大さじ1を
カレーに加えて馴染ませる。

塩で味を整え完成です。

魚もスパイス効果で臭みも消え
脳国な旨みが残り、酢とマスタードと
ココナッツミルクのハーモニーがたまらない


Serves 2-3

Ingredients
2 cans of sardines in oil
1 onion
1 tomato
1 clove of ginger
1 clove of garlic
3 green chillies
1 teaspoon of white vinegar
Lemon juice
300ml water
200ml coconut milk
Mustard seed oil (or other oils)
Salt
1 piece of cinnamon
5 cardamom seeds
1/2 teaspoon of black pepper
1 teaspoon of fenugreek powder
1/2 teaspoon of turmeric powder
1/2 teaspoon of mustard seeds
Pinch of curry leaves
2 dried chillies
1 tablespoon of curry spice or special green spice

Step 1
Thinly slice the onion,
thinly slice the garlic and ginger,
roughly chop the tomato.
Cut the green chillies diagonally.

Discard the oil from the sardines and sprinkle lemon juice and black pepper to mix well.

Step 2
Add oil to a frying pan and heat until cinnamon and cardamom are fragrant.

Step 3
Next, add the onions and fry over medium heat.
When they change colour and become soft, add the garlic, ginger and green chillies and fry until fragrant.

Step 4
Reduce the heat, add the salt and all the powdered spices and fry for about 30 seconds until fragrant. (Be careful not to burn!)

Step 5
Add the sardines, water and vinegar, bring to a boil, cover and simmer over low heat for 5 minutes.

Step 6
Add the coconut milk, bring to a boil, cover and simmer for 8 minutes.

Add the tomatoes and mix well. Step 7
Put the mustard seed oil and mustard seeds in a small frying pan, cover and cook over low heat until the crackling of the mustard stops, add the dried chilies and curry leaves, heat until fragrant, add 1 tablespoon of curry spices or special green spices to the curry and mix well.

Add salt to taste and it's done.

The spices will remove the fishy smell, leaving behind a delicious, umami taste, and the harmony of the vinegar, mustard and coconut milk is irresistible.

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